Spring til indhold

Danish Islands 2006-2009

‘Danish Islands’ var et initiativ fra den danske ambassade. Projektet handlede om at skabe bevidsthed omkring danske produkter og viden og om at opbygge businessrelationer som fører til enten offentlig-privat samarbejde eller anden form for samarbejde mellem danske virksomheder og polske kommuner og polske forretningspartnere indenfor miljø- og energisektoren. Der var især tale om temaer inden for: waste management, bioenergy og water. Projektet 'DANISH ISLANDS' styrke lå i blandingen af politisk og handelsrelateret viden. Ambassaden kan både hjælpe med at bane vej for store, mellemstore og små virksomheder fra Danmark, og bidrage til at virksomhedernes budskaber når ud til beslutningstagere og store grupper af forbrugere.

Danish Islands logo


2009:

Wod-Kan B2B (26.-28. Maj)
Ambassaden arrangerede en stribe B2B møder i forbindelse den 17. internationale vand- og kloakmesse, WOD-KAN i Bydgoszcz, Polen.

Danish Water Days (6.-8. Oktober)
For anden gang blev der afholdt international vand- og kloakmesse, TIWS i Kielce i det sydlige Polen.  Deltagelse af virksomheder indenfor inden for vandforsyning, spildevandshåndtering, vandmåling, monitorering og kontrol. Fælles stand.

Danish Climate Days (November)
Danske klima-venlige løsninger med fokus på affald- og watermanagement, decentraliseret energiproduktion, samt biomasse teknologi, blev præsenteret i Poznan, under den fire dage lange Poleko-messe.
Ambassaden tilbød en fællesstand for danske virksomheder under ‘Danish Islands’ logoet. Danske virksomheder havde mulighed for at mingle med potentielle partnere under Eco Business Mixer eventet med den danske ambassade som en af arrangørerne.

Danish Day (24.11)
Konferencen organiseret af ambassaden åbnede messen og tiltrak opmærksomhed omkring Danmark og vores sektorekspertise inden for energi og miljø, især med fokus på affaldshåndtering. Der deltog 140 i konferencen.

2008:

Wod-Kan (27th -29th of May)
For tredje gang arrangerede ambassaden, sammen med WTC, en stand for Danske virksomheder.
Messen er en af de største begivenheder i regionen.

POLEKO 2008 (27. - 30. oktober)
Det var i 2008 femte gang, at ambassaden arrangerede en dansk fællesstand på POLEKO-messen i Poznan med præsentation af dansk miljøteknologi. Den danske fællesstand ”Danish Islands” var igen velbesøgt i udstillingsperioden og stillede skarpt på løsninger inden for spildevand, affaldshåndtering, energieffektivisering samt reducering af luft- og støjforurening.

Innovation Day (d. 28. oktober 2008)
I samarbejde med den norske ambassade og den svenske ambassade.
Formålet med ”Innovation Day” var at give et indblik i hvad Skandinavien har at byde på inden for renovations- og vandrensningsløsninger samt vedvarende energi. Fokus på innovative løsninger inden for kommunal affalds- og spildevandshåndtering i Skandinavien.
Deltagerne talte primært repræsentanter fra de polske kommuner, herunder bl.a. beslutningstagere og ingeniører.

ENEX 2008 i Kielce
11. internationale energimesse.
Danske virksomheder havde tidligere udstillet på messen – dog ikke på en fællesstand arrangeret af Ambassaden, hvilket var første gang i 2008. Messen har typisk over 100 virksomheder på udstillingen og mere end 4.000 besøgende.
Udstillerne præsenterede løsninger indenfor power engineering til industriområdet og byer, el-produktion, distribution og opmagasinering af energi og varme, måling, informations-og styringsværktøjer, udnyttelse af vedvarende energikilder, miljøvenlige teknologier inden for energi produktion, handel med energi, udledningskvotaer mm. Selve hovedmessen ledsagedes af bl.a. ENEX NEW ENERGY- messen, seminarer og præsentationer

2007:

Wod-Kan  (29-31.05.)
Den 15. internationale messe for maskiner og anlæg inden for vand- og spildevandssystemer.
Det var anden gang, at  Den danske Ambassade i samarbejde med Water Training & Consulting ApS arrangerede en fællesstand for danske virksomheder på messen.

POLEKO 2007
19. internationale miljø- og økologimesse
2007 var fjerde gang ambassaden organiserede en fællesstand for danske virksomheder på POLEKO, men denne gang var størrelsen af standen og antallet af aktiviteterne forøget væsentligt sammenlignet med tidligere år.

Danish Day
Erfaringsudveksling mellem polske og danske virksomheder inden for:
Teknologier relateret til affaldshåndtering, vand- og spildevandshåndtering samt støjforurening var hovedemnerne på DANISH DAY-seminaret, der fandt sted på 2.-dagen af Ecological Convention, som arrangeredes under POLEKO. Seminaret var rettet mod lokale myndigheder, brancheorganisationer, sammenslutninger samt private virksomheder i de relevante sektorer.

Del I
Affaldshåndtering
• termisk behandling af affald
• afvanding og udnyttelse af spildevand
• biogasproduktion
• logistikløsninger inden for affaldshåndtering

Del II
Støjforurening og vibrationer (EU-direktiver vs. Polen)
• juridiske aspekter
• environmental noise management
• acoustic comfort og støjreduktion

Del III
Vand og spildevandshåndtering
• modellering af vandsystemer i større byer
• vand-, luftrensning og lugtfjernelse
• spildevandsrensning i private husholdninger

 

"" Eksportrådet i Polen
Telefon: +48 22 565 2929 eller +48 22 565 2946
wawamb@um.dk