Spring til indhold

Styrk din position

Case: Virksomheden kk-electronic, der laver kontrolsystemer til vindmøller, har haft stor succes på det kinesiske marked og henfører i høj grad succesen til samarbejdet med The Trade Council.

""

"Vores succes på det kinesiske marked kan i høj grad henføres til den hjælp, de kontakter, og den store kultur- og markedsindsigt, vi har fået gennem samarbejdet med The Trade Council i Kina."
Kim Blach Villadsen, Vice President China, kk-electronic

kk-electronic producerer kontrolsystemer til vindmøller og har blandt andet Siemens Wind Power A/S som en af sine største globale kunder. Firmaet blev grundlagt i Ikast i 1981 og har omkring 700 medarbejdere i Danmark, Polen og Kina.

I 2007 blev kk kontaktet af kinesiske Qianwei, som ønskede at blive en del af det boomende kinesiske marked for vindmøller. Året efter skrev kk-electronic under på en joint-venture-aftale. Salget er siden vokset eksplosivt, og der er solgt for flere hundrede millioner kroner kontrolsystemer på det kinesiske marked.

Efter etableringen på det kinesiske marked er det blevet til et vidtfavnende samarbejde med The Trade Council. Allerede fra begyndelsen valgte kk at benytte konsulaternes netværk og viden om jobmarkedet i Chongqing til at ansætte personale - fra en Chief Financial Officer over indkøbere i Chongqing til en salgschef i Beijing. kk-electronic benyttede sig også af generalkonsulatets inkubatorordning i Chongqing, da de arbejdede med indkøb i Kina til flere af virksomhedens datterselskaber.

Siden udviklede samarbejdet med The Trade Council sig til også at omfatte kundesøgning, mødeopsætning samt deltagelse i møder med nogle af Kinas største vindmølleproducenter. Ambassaden i Beijing og generalkonsulatet i Chongqing var med til at sikre, at kk mødtes med beslutningstagere på højt niveau.

kk har også deltaget i The Trade Councils initiativ ”My Danish Footprint in China” i 2012, som har styrket virksomhedens CSR-synlighed over for kinesiske interessenter. Ligeledes har The Trade Councils strategiske sparring været afgørende for, at kk har kunnet manøvrere i Kina. 

"" Eksportrådet i Polen
Telefon: +48 22 565 2929 eller +48 22 565 2946
wawamb@um.dk