Spring til indhold

Tall Ships Races finale i Szczecin

07.08.2017  10:52

Szczecin var i dagene 5-7. august vært for finalen i den traditionsrige sejlads Tall Ships Races med deltagelse af op mod 100 sejlskibe fra mange lande med ca. 3000 besætningsmedlemmer.

Byen havde bogstavelig talt sat alle sejl til for at byde de mange besætninger og de mange tusinde besøgende velkommen. Arrangementet kulminerede med en friluftkoncert med Andrea Bocelli lørdag aften med titusindvis af tilhørere på kajerne og de mange sejlskibe.

Arrangementet havde også en dansk vinkel. To danske fartøjer, skonnerten Jylland og den klassiske sejlbåd Tara deltog og Netto som er en af de store spillere i polsk detailhandel og hjemmehørende i Szczecin, var en af hovedsponsorerne. Desuden er Esbjerg, som er Szczecins venskabsby, vært for afslutningen på Tall Ships Races og repræsentanter for Esbjerg Kommune havde i Szczecin lejlighed til at følge, hvordan man fra polsk side greb den store opgave an med et meget vellykket resultat.

Ambassadør Ole Egberg Mikkelsen var indbudt til tale ved velkomstarrangementet for repræsentanterne for Szczecins mange partnerbyer. I sin tale (link til talen på engelsk) fremhævede Ole Egberg Mikkelsen blandt andet, at Szczecins værtskab for finalen var et godt eksempel på den åbenhed og udadvendthed som kendetegner byen, som i øvrigt har mottoet ”Szczecin jest otwarty” (”Szczecin er åben”).