Spring til indhold

Politisk afdeling

Den politiske afdeling følger polsk indenrigs- og udenrigspolitik samt den generelle økonomiske udvikling i Polen.

Afdelingen beskæftiger sig med polske indenrigs- og udenrigspolitiske forhold, som har betydning for Danmark og den danske regering. Et af afdelingens hovedområder er polsk politik i EU, men afdelingen beskæftiger sig også med sikkerhedspolitiske spørgsmål, den generelle økonomiske udvikling og Polens deltagelse i andre multilaterale fora som FN og NATO.

Det bilaterale dansk-polske forhold, Polens forhold til en række EU-hovedstæder samt polsk politik i forhold til Rusland og USA er også vigtige arbejdsområder for afdelingen. Afdelingen fulgte ligeledes Polens EU-formandskab i andet halvår af 2011 og Danmarks ditto i første halvår af 2012, samt koordineringen af den fælles formandskabstrio. 

Den politiske afdeling har løbende dialog med både det polske udenrigsministerium og andre fagministerier om Polens holdninger til aktuelle sager, som har betydning for Danmark og EU, ligesom afdelingen efter aftale med relevante danske ministerier videreformidler danske budskaber og holdninger efter behov.

Den politiske afdeling har også kontakt med tænketanke, NGO’er og forskningsverdenen med henblik på bredere analyser af polske samfundsforhold og aktuelle politikker. Afdelingen arrangerer lejlighedsvis sammen med polske samarbejdspartnere seminarer om aktuelle politiske problemstillinger, ligesom afdelingens medarbejdere på ad hoc basis stiller op som oplægsholdere i diverse sammenhænge.

Endelig er den politiske afdeling, i samarbejde med de andre afdelinger på ambassaden, involveret i forberedelse og gennemførsel af danske ministres besøg i Polen.

Den politiske afdeling består af følgende medarbejdere:

Mads-Emil Nygaard Stærk
Ambassaderåd, souschef
e-mail: madsta@um.dk
tlf.: +48 22 565 29 23
sprog: dansk & engelsk

Julie Herschend Christoffersen
Ambassadesekretær
e-mail: julich@um.dk
tlf.: +48 22 565 29 22
sprog: dansk & engelsk

Edyta Lewit
Politisk rådgiver
e-mail: edylew@um.dk
tlf.: +48 22 565 29 27
sprog: engelsk & polsk

Marta Orlikowska
Presse og kommunikation
e-mail: marorl@um.dk
tlf.: +48 22 565 29 24
sprog: engelsk, dansk & polsk

Dominik Wudarczyk
Research Officer
e-mail: domwud@um.dk   
tlf.: +48 22 565 29 42
sprog: engelsk & polsk

Jonas Groesmeyer
Praktikant
e-mail: jongro@um.dk 
tlf.: +48 22 565 29 38
sprog: dansk & engelsk