Spring til indhold

Praktikantstillinger

Polen er en central samarbejdspartner for Danmark – og du kan være med til at styrke samarbejdet!

Interesserer du dig for politik og business? Og vil du gerne være en del af et professionelt konsulentteam, som hjælper danske virksomheder med alt fra rekruttering til markedsanalyser og opsætning af møder med ambassadens store netværk? Så er praktikantstillingen i handelsafdelingen på den danske ambassade i Warszawa noget for dig.

 

Hvad forventer vi af dig?

Vi forventer at du er åben, udadvendt og parat til at blive kastet direkte ud i forskellige opgaver. Du skal være opsøgende og villig til at arbejde sammen med forskellige mennesker. I handelsafdelingen er det vigtigt at have en forståelse for den kommercielle verden, da vores opgave er at skabe værdi for danske virksomheder i Polen. Du skal derfor sætte dig ind i virksomheders tankegang og forstå klientens mål og ønsker. Vigtigst af alt skal du bidrage til at finde muligheder og løse udfordringer for danske virksomheder på det voksende polske marked. Det er ligeledes relevant at have politisk forståelse og viden om den seneste politiske udvikling, da en stor del af handelsafdelingens arbejde omhandler public affairs. Alt arbejde sker i samarbejde med konsulenterne på ambassaden inden for deres respektive sektorer – dem kan du læse mere om på vores hjemmeside.

 

Hvad kan du forvente af et ophold hos os?

Hos os bliver du en fast del af teamet på lige fod med de fastansatte konsulenter. Det betyder, at du deltager i alle møder med virksomhedsledere fra danske virksomheder, deltager i udarbejdelsen af analyser og får indflydelse på projekter. I samarbejde med din med-praktikant aftales det hvilke sektorer du interesserer dig mest for og gerne vil arbejde med.

 

Som Danmarks naboland og med næsten 40 mio. indbyggere spiller Polen en vigtig rolle for dansk erhvervsliv. Polen har haft konstant vækst det seneste årti, og det placerer nu Polen som Danmarks niende største eksportmarked. Mere end 500 danske virksomheder har allerede etableret sig i Polen, og de beskæftiger mere end 50.000 medarbejdere.

 

Praktikperiode
1. februar 2018 – 31. juli 2018.

 

Generelle vilkår

Praktikstillingerne varer 6 måneder med start den 1. februar 2018. Der er tale om uddannelsespraktik. Praktikopholdet skal bidrage til den studerendes uddannelse og vil blive tilrettelagt på en måde, der vil kunne sikre meritoverførsel, hvis den pågældendes studiested tillader det. Herudover vil der være mulighed for at skrive en praktikopgave under praktikopholdet, som eventuelt vil kunne indgå i studiesammenhæng.

 

Praktikopholdet er ulønnet, men praktikanten vil få dækket dokumenterede udgifter for ca. 2.500 kr. om måneden.

 

Ansøgning

Ansøgning, CV og karakterudskrift fremsendes i en samlet pdf-fil til wawamb@um.dk Ansøgningen skal være ambassaden i hænde senest den 1. december 2017. Såfremt du har spørgsmål til indholdet af stillingerne, er du velkommen til at kontakte Thomas Rizk, chef i handelsafdelingen på thoriz@um.dk. Se desuden mere om den danske ambassade i Warszawa og Eksportrådets arbejde på www.polen.um.dk