Spring til indhold

Den Danske Ambassade i Warszawa søger to praktikanter til handelsafdelingen

Ansøgning til praktik i efterårssemestret 2020 er nu åben. Deadline er 1. marts 2020.


Med næsten 40 mio. indbyggere og som naboland til Danmark spiller Polen en stadig vigtigere rolle for danske kommercielle interesser inden for en bred vifte af brancher. Energi, Sundhed og ICT er nogle af de centrale sektorer, hvor Polen i dag er en central handelspartner for Danmark.

Praktikperiode 

Andet halvår: 1. august 2020 – 31. januar 2021 (ansøgningsfrist: 1. marts 2020).  

Hvad kan vi tilbyde dig?

Ambassaden i Warszawa tilbyder løbende praktikophold af et halvt års varighed i ambassadens handelsafdeling. Vi byder på et afvekslende, dynamisk og ungt arbejdsmiljø med store personlige og faglige udfordringer. Vi løfter i flok, så der bliver mulighed for at stifte bekendtskab med en bred vifte af de opgaver, som en dansk ambassade løser. 

Vi lægger afgørende vægt på, at vores praktikanter får et højt uddannelsesmæssigt udbytte af praktikopholdet. Samtidig får du som praktikant mulighed for at stifte bekendtskab med en anderledes, levende og spændende storby, som har sine historiske tidslommer og samtidig er i hastig udvikling.


Praktikantstillingen

Som praktikant på ambassaden får man gode muligheder for at omsætte teori til praksis. Man arbejder tæt sammen med ambassadens øvrige medarbejdere, men bliver også i høj grad tildelt selvstændige opgaver. Praktikanter følger med i udviklingen i deres pågældende sektorer og bidrager til udarbejdelse af svar på forespørgsler, reporter og analyser, og spiller dermed en vigtig rolle i handelsafdelingens arbejde. Praktikanter forbereder og deltager derudover også i virksomhedsmøder, pressebriefinger og seminarer på og uden for ambassaden.


Handelsafdelingen

Handelsafdelingens primære opgaver er vejledning og støtte af de danske virksomheder, der har forretningsinteresser i Polen. Dette indebærer bl.a. udarbejdelse af interessentanalyser, markedsanalyser og kommunikere fagligt rettede indslag til ambassadens sociale medier. Du kommer til at arbejde tæt sammen med de ansvarlige virksomhedsrådgivere og vil hurtigt blive en integreret del af teamet. På ambassaden er der en uformel, men professionel, tone, hvor engagement og gåpåmod bliver værdsat.


Hvem er du?

Du læser en handels-, økonomisk- eller samfundsvidenskabelig uddannelse på kandidatniveau. Som person skal du være i stand til at tænke og arbejde både selvstændigt, i teams og på tværs af ambassadens afdelinger samt have interesse for at begå dig i et internationalt miljø. Derudover er du som person initiativrig, engageret og har et godt humør. 


Generelle vilkår
Praktikstillingerne varer 6 måneder. Der er tale om uddannelsespraktik. Praktikopholdet skal bidrage til den studerendes uddannelse og vil blive tilrettelagt på en måde, der vil kunne sikre meritoverførsel, hvis den pågældendes studiested tillader det. Herudover vil der være mulighed for at skrive en praktikopgave under praktikopholdet, som eventuelt vil kunne indgå i studiesammenhæng. 

Praktikopholdet er ulønnet, men praktikanten vil få dækket dokumenterede udgifter for ca. 2.500 kr. om måneden.  

Ansøgning, CV og karakterudskrift fremsendes i en samlet pdf-fil senest den 1. marts 2020 til wawamb@um.dk med tydelig angivelse af, at det er handelsafdelingen, du er interesseret i. Vi hilser ansøgninger fra alle dele af Rigsfællesskabet velkommen. 

Såfremt du har spørgsmål til indholdet af stillingerne, er du velkommen til at kontakte handelschef Thomas Rizk, mob. +48 601 420 810, thoriz@um.dk

Se desuden mere om den danske ambassade i Warszawa og Eksportrådets arbejde på www.polen.um.dk.