Spring til indhold

Legalisering og apostillekonventionen

Den 1. januar 2007 tiltrådte Danmark Apostillekonventionen (Haagerkonventionen af 5. oktober 1961 om ophævelse af krav om legalisering af offentlige dokumenter).

Det betyder, at der ikke kan stilles yderligere krav om legalisering af udenlandske offentlige dokumenter fra et af de 90 lande, deriblandt alle EU-lande, der har tiltrådt Apostillekonventionen, hvis dokumentet er forsynet med en såkaldt apostille.

En oversigt over apostillemyndighederne i samtlige lande, der har tiltrådt konventionen, kan findes på adressen www.hcch.net.

Udenrigsministeriet er Danmarks centrale apostillemyndighed. Det betyder, at danske offentlige dokumenter til brug i udlandet hverken skal legaliseres af et fagministerium eller det pågældende lands repræsentation i Danmark (for så vidt angår ikke-konventionslande se nedenfor), men udelukkende påtegnes en apostille i Udenrigsministeriet.
Danske repræsentationer i udlandet kan ikke påtegne dokumenter en apostille
 

 

 

 

På Udenrigsministeriets hjemmesider videregives oplysninger fra andre myndigheder og gives råd og vejledning. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer uanset oplysningerne på hjemmesiderne .