Gå til indhold

Politik og Kommunikation

Afdelingen for politik og kommunikation er ansvarlig for ambassadens eksterne kommunikation og følger polsk indenrigs- og udenrigspolitik samt den generelle økonomiske udvikling i Polen

Afdelingen beskæftiger sig med polske indenrigs- og udenrigspolitiske forhold, som har betydning for Danmark og den danske regering. Et af afdelingens hovedområder er polsk politik i EU, men afdelingen beskæftiger sig også med sikkerhedspolitiske spørgsmål, den generelle økonomiske udvikling og Polens deltagelse i andre multilaterale fora som FN og NATO.

Det bilaterale dansk-polske forhold, Polens forhold til en række EU-hovedstæder, EU-institutionerne samt forholdet til Rusland og USA er også vigtige arbejdsområder for afdelingen.

Den politiske afdeling har løbende dialog med både det polske Udenrigsministerium og andre fagministerier om Polens holdninger til aktuelle sager, som har betydning for Danmark og EU, ligesom afdelingen efter aftale med relevante danske ministerier videreformidler danske budskaber og holdninger efter behov.

Den politiske afdeling har også kontakt med tænketanke, NGO’er og forskningsverdenen med henblik på bredere analyser af polske samfundsforhold og aktuelle politikker. Afdelingen arrangerer lejlighedsvis sammen med polske samarbejdspartnere seminarer om aktuelle politiske problemstillinger, ligesom afdelingens medarbejdere på ad hoc basis stiller op som oplægsholdere i diverse sammenhænge.

Endelig er den politiske afdeling, i samarbejde med de andre afdelinger på ambassaden, involveret i forberedelse og gennemførsel af danske ministres besøg i Polen.


Den politiske afdeling består af følgende medarbejdere:

Malene Bøgesvang
Ambassaderåd, souschef
e-mail: malbog@um.dk
tlf.: +48 22 565 29 05
sprog: dansk & engelsk

Rikke Østergård Kornerup
Ambassadesekretær
e-mail: rikhae@um.dk 
sprog: dansk & engelsk

Edyta Lewit
Politisk rådgiver
e-mail: edylew@um.dk
tlf.: +48 22 565 29 27
sprog: engelsk & polsk

Urszula Eriksen
Public Diplomacy Officer
e-mail: urseri@um.dk
tlf..: +48 22 565 29 24
sprog: engelsk & polsk

Matylda Tamborska
Cultural Officer
e-mail: mattam@um.dk  
tlf.: +48 22 565 29 39
sprog: engelsk & polsk 


Research Assistant
Mateusz Pęksa

Research Officer
e-mail: matpek@um.dk
tlf.: +48 22 565 29 21
sprog: engelsk & polsk 

Alexander Blukacz Povlsen
Research Assistant
e-mail: alepov@um.dk
tlf.: +48 22 565 29 13
sprog: polsk, dansk & engelsk


Intern
Magnus Thorsøe Molsted

Praktikant
e-mail: magmol@um.dk
tlf.: +48 22 565 29 16
sprog: dansk & engelsk