Gå til indhold

Kørekort

Bemærk at ifølge EU direktiv 2006/126/EF, med start den 1. januar 2017, kan personer med et dansk kørekort og som ikke har deres sædvanlige opholdssted i Danmark, ikke længere ansøge om fornyelse af kørekort på den danske ambassade i Warszawa eller på honorære konsulaterne i Polen.

Med sædvanligt opholdssted menes det land, som personen opholder sig mindst 185 dage i et kalenderår. Reglen gør sig ikke gældende ved ansøgning om internationale kørekort.

Vi kan modtage og videresende ansøgninger om Internationalt kørekort.

Internationalt kørekort

Sådan gør du:

Medbring følgende til ambassaden eller konsulatet:

  • Nuværende kørekort eller pas
  • 1 pasfoto (35x40 mm)
  • 1 stk. udfyldt ansøgningsskema (download fra menuen til højre)
  • Evt. bevis for navneændring (hvis navneændring er forekommet).

Det nye kørekort vil blive lavet i Danmark og sendt til repræsentationen til udlevering. Det kan tage op til 4 uger.

Internationalt kørekort udstedes efter ansøgning og mod forevisning af dansk kørekort af kreditkorttypen eller gyldigt pas og kun for en periode på ét år.
 
Dansk kørekort 

Personer som har et dansk kørekort og som ikke har sædvanligt opholdssted i Danmark, henvises til politimyndighederne i bopælsland (dvs. Polen) for at ansøge om fornyelse af kørekort. Dette kan gøres på grundlag af en erklæring fra de danske politimyndigheder som bekræfter indehaverens rettigheder. Denne erklæring kan opnås ved at sende en skriftlig ansøgning til:

Rigspolitiet
Administrationsafdelingen, Pas og Kørekort
Polititorvet 14
1780 København V
Danmark
E-mail: [email protected]
 

På Udenrigsministeriets hjemmesider videregives oplysninger fra andre myndigheder og gives råd og vejledning. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer uanset oplysningerne på hjemmesiderne.